Hampshire tynnribbe

Vanvittig god langtidsstekt Hampshire tynnribbe. 


-Hampshiregriser har god marmorering og er et smaksrikt, litt mørkere kjøtt enn vanlig norsk gris. Den er et optimalt utgangspunkt for en perfekt juleribbe.
Gni svor og kjøtt inn med salt og pepper
Pakk inn i foilien og legg i kjøleskapet i 2 - 3 dager
  • Sett stekovnen på 230 grader.
  • Sett inn langpanne på nederste ribbe. Hell vann i langpanna.
  • Legg ribba med svoren opp på stekerist. Plasser en asjett opp / ned midt under ribba. Da renner fettet bort og svoren blir sprø. 
  • Sett inn på ribbe over vannbadet. Dekk med folie. 
  • Stek i 45 minutter
  • Fjerne foilen. Senk temperaturen til 165 grader.
  • Stek videre i 4 til 5 timer
  • Mot slutten. Øk temperaturen til 250 grader. Gjerne varmluft.
  • Har du grillelement så bruk dette.
  • Følg med og se til at svoren ikke blir brent

Kommentarer