Lammetaco med gresk vri



Denne oppskriften har vi hentet fra Maison Mat & Vin 3/2018. Alle bildene er tatt under forberedelser sammen Bjørg & Inger, Guri & Finn sammen en rødvin i oktober 2018.

400 gram lammekjøtt pakning fra Gilde gir 10 kjøttboller ferdig stekt. Nok til 2 personer. Da blir det mer enn nok tilbehør.

Syltet rødløk

  • 2 rødløk
  • 1 dl eddik
  • 1 ss sukker
  • 1ts salt

Kjøttboller lam


  • 500 gram kjøttdeig av lam
  • 2  fedd hvitløk
  • 1 ts kanel
  • 2 ss frisk mynte
  • 2 ss frisk persille
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 squash
  • 1 aubergine 
  • Olje til steking

Kikerter med persille


  • 1 boks kikerter
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss eddik
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 bunt bladpersille
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper

Fetakrem med mynte

  • 50 gr fetaost
  • 2 dl gresk youghurt
  • 1 neve mynteblader

Til servering

  • 12 små pitabrød eller tortilla lefser 
Sylt rødløken først. Finsnitt rødløk. Har du en mandolin, er den perfekt fir å dele opp løken. Tynneste eller nest tynneste nivå og legg i en bolle. Hell over eddik og dryss over sukker og salt. Vend sammen og la stå kaldt i minst 30 minutter.

Ha kjøttdeig i en bolle. Press hvitløk, tilsett kanel, hakket mynte, persille, salt og pepper og blant godt sammen. Ta litt vann på hendene og form små kjøttboller. Stek til de er gyllenbrune i en varm panne. Del squash og aubergine i skiver og pensle med olje og grill på begge sider.

Skyll kikerter i kaldt vann. Vend i olivenolje og eddik. Press hvitløk, hakk persille og vend i med kikertene. Smak til med salt og pepper.

Mos fetaost og yoghurt til kremet konsistens. Finsnitt mynte og vend inn.

Varm taco lefser / pitabrød og server kjøttbollene som taco med tilbehør.


Kommentarer