Denne oppskriften har vi hentet fra Maison Mat & Vin 3/2018. Alle bildene er tatt under forberedelser sammen Bjørg & Inger, Guri & Finn sammen en rødvin i oktober 2018.
400 gram lammekjøtt pakning fra Gilde gir 10 kjøttboller ferdig stekt. Nok til 2 personer. Da blir det mer enn nok tilbehør.
Syltet rødløk
- 2 rødløk
- 1 dl eddik
- 1 ss sukker
- 1ts salt
Kjøttboller lam
- 500 gram kjøttdeig av lam
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts kanel
- 2 ss frisk mynte
- 2 ss frisk persille
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 squash
- 1 aubergine
- Olje til steking
Kikerter med persille
- 1 boks kikerter
- 2 ss olivenolje
- 1 ss eddik
- 1 hvitløksfedd
- 1 bunt bladpersille
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
Fetakrem med mynte
- 50 gr fetaost
- 2 dl gresk youghurt
- 1 neve mynteblader
Til servering
- 12 små pitabrød eller tortilla lefser
Sylt rødløken først. Finsnitt rødløk. Har du en mandolin, er den perfekt fir å dele opp løken. Tynneste eller nest tynneste nivå og legg i en bolle. Hell over eddik og dryss over sukker og salt. Vend sammen og la stå kaldt i minst 30 minutter.
Ha kjøttdeig i en bolle. Press hvitløk, tilsett kanel, hakket mynte, persille, salt og pepper og blant godt sammen. Ta litt vann på hendene og form små kjøttboller. Stek til de er gyllenbrune i en varm panne. Del squash og aubergine i skiver og pensle med olje og grill på begge sider.
Skyll kikerter i kaldt vann. Vend i olivenolje og eddik. Press hvitløk, hakk persille og vend i med kikertene. Smak til med salt og pepper.
Mos fetaost og yoghurt til kremet konsistens. Finsnitt mynte og vend inn.
Varm taco lefser / pitabrød og server kjøttbollene som taco med tilbehør.
Ha kjøttdeig i en bolle. Press hvitløk, tilsett kanel, hakket mynte, persille, salt og pepper og blant godt sammen. Ta litt vann på hendene og form små kjøttboller. Stek til de er gyllenbrune i en varm panne. Del squash og aubergine i skiver og pensle med olje og grill på begge sider.
Skyll kikerter i kaldt vann. Vend i olivenolje og eddik. Press hvitløk, hakk persille og vend i med kikertene. Smak til med salt og pepper.
Mos fetaost og yoghurt til kremet konsistens. Finsnitt mynte og vend inn.
Varm taco lefser / pitabrød og server kjøttbollene som taco med tilbehør.
Kommentarer
Legg inn en kommentar