Dette er en klassisk rett. Opprinnelig hentet ut fra Henriette Schønberg Erkens kokebok. Anne Berit serverte denne som hyggelig kveldsmat.
Du trenger:
- 2 purrer
- 50 gr smør
- 40 gr hvetemel
- 1 dl fløte
- 2 dl melk
- 4 egg
- Muskat
- Salt
Slik lager du omeletten:
Stekes i nedre del av stekeovnen. Hvis varmluft i 25 minutter. 200 grader.
- Kok opp rikelig saltet vann
- Del opp purrene
- Kok i 5 minutter til purrebitene er kokt, men fortsatt er noe faste
- Hell av vannet og la purrene ligge til avrenning
- Smelt 50 gram smør i en kjele
- Ha i 40 gram hvetemel
- Rør hvetemel inn i smøret
- Spe med blanding av fløte og melk i flere omganger
- Ha i muskat i passe mengde
- La blandingen bli avkjølt
- 4 egg skilles i eggehvite og plommer
- Stivpisk eggehvitene
- Pisk eggeplommene lett
- Bland inn eggeplommene i den hvite sausen
- Bland inn den stivpiskede eggehviten - rør rolig rundt med en slikkepott eller sleiv
- Bland inn purrene
- Hell blandingen over i en ildfast form
Purre omelett rett før steking |
Stekes i nedre del av stekeovnen. Hvis varmluft i 25 minutter. 200 grader.
- Sjekk mot slutten av steketiden.
Kommentarer
Legg inn en kommentar