Purre omelett


Dette er en klassisk rett. Opprinnelig hentet ut fra Henriette Schønberg Erkens kokebok. Anne Berit serverte denne som hyggelig kveldsmat.

Du trenger: 
  • 2 purrer
  • 50 gr smør
  • 40 gr hvetemel
  • 1 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 4 egg 
  • Muskat
  • Salt
Slik lager du omeletten:
  • Kok opp rikelig saltet vann
  • Del opp purrene 
  • Kok i 5 minutter til purrebitene er kokt, men fortsatt er noe faste
  • Hell av vannet og la purrene ligge til avrenning
  • Smelt 50 gram smør i en kjele
  • Ha i 40 gram hvetemel
  • Rør hvetemel inn i smøret
  • Spe med blanding av fløte og melk i flere omganger
  • Ha i muskat i passe mengde
  • La blandingen bli avkjølt
  • 4 egg skilles i eggehvite og plommer
  • Stivpisk eggehvitene
  • Pisk eggeplommene lett
  • Bland inn eggeplommene i den hvite sausen
  • Bland inn den stivpiskede eggehviten - rør rolig rundt med en slikkepott eller sleiv
  • Bland inn purrene
  • Hell blandingen over i en ildfast form
Purre omelett rett før steking

Stekes i nedre del av stekeovnen. Hvis varmluft i 25 minutter. 200 grader.
  • Sjekk mot slutten av steketiden. 

Kommentarer