Trines kyllingsuppe

Trines Kyllingsuppe

Du trenger:
4 kyllingfileter
1 løk i tynne skiver / kuttet
2 fedd hvitløk
1/2 - 1 rød chili / hakket - selv bruker jeg 1/2 chili
1 ss raspet ingefær
3 stk gulrøtter kuttet i tynne staver
1 syrlig eple kuttet i tynne staver
1 - 2 ts karri - selv bruker jeg 1 - 1,5 ts karri
9 dl kyllingkraft / kyllingfond
2 dl kokosmelk / eller matfløte
pepper
salt

Slik gjør du:

  • Skjær opp alle ingredienser
  • Kokosmelk tar jeg i en bolle og kjører den noen sekunder i stavmikser / hurtigmikser slik at den får en fin konsistens
  • Fres løk i en kjele med nøytral olje
  • La den frese til den er blank og myk
  • Tilsett hvitløk, chili og ingefær - la det surre i noen minutter
  • Tilsett kyllingkraft og la det småkoke i 10 - 15 minutter
  • Krydre kyllingfileten med salt, pepper før steking
  • Stek de oppdelte kyllingfileten til de får lett stekeskorpe
  • Tilsett kyllingfilet og kokosmelk - la suppen få et raskt oppkok
  • Rør inn med rikelig koriander før servering
Serveres med brød/rundstykker



Kommentarer