Trines Kyllingsuppe
Du trenger:
4 kyllingfileter
1 løk i tynne skiver / kuttet
2 fedd hvitløk
1/2 - 1 rød chili / hakket - selv bruker jeg 1/2 chili
1 ss raspet ingefær
3 stk gulrøtter kuttet i tynne staver
1 syrlig eple kuttet i tynne staver
1 - 2 ts karri - selv bruker jeg 1 - 1,5 ts karri
9 dl kyllingkraft / kyllingfond
2 dl kokosmelk / eller matfløte
pepper
salt
Slik gjør du:
- Skjær opp alle ingredienser
- Kokosmelk tar jeg i en bolle og kjører den noen sekunder i stavmikser / hurtigmikser slik at den får en fin konsistens
- Fres løk i en kjele med nøytral olje
- La den frese til den er blank og myk
- Tilsett hvitløk, chili og ingefær - la det surre i noen minutter
- Tilsett kyllingkraft og la det småkoke i 10 - 15 minutter
- Krydre kyllingfileten med salt, pepper før steking
- Stek de oppdelte kyllingfileten til de får lett stekeskorpe
- Tilsett kyllingfilet og kokosmelk - la suppen få et raskt oppkok
- Rør inn med rikelig koriander før servering
Serveres med brød/rundstykker
Kommentarer
Legg inn en kommentar