Saftige kanelboller i form
Kanelsnurrer eller kanelboller er mye, saftige og egner seg like godt ferske som opptint etter en tur i fryseren.
I denne oppskriften bruker vi brunt sukker og topper med melis.
Du trenger:
- 125 gram smør / rom temperert
- 5 dl melk
- 2 egg / 1 av de til pensling
- 50 gram gjær
- 150 gram sukker
- 1 kg hvetemel
- 1 ss kardemomme
- 1 ts salt
Fyll:
- 75 gram smør
- 0,5 dl brunt sukker
- 2 ss kanel
Slik gjør du:
- Varm melk opp til 37 grader og ha i bakebolle sammen med egg og gjær.
- Ha i sukker, hvetemel, kardemomme og salt - elt i 10 minutter.
- Ha i smøret - gjerne skåret opp med ostehøvel i tynne skiver. Elt i ytterligere 10-15 minutter.
- Strø litt mel på benken. Ta deigen ut og kjevle den til et rektangel ca 20*50 cm
- Smør på fyllet over hele overflaten-
- Rull deigen rundt den korte enden av deigen
- Skjær opp 1 cm tykke / tynne boller
- Legg på bakebrett dekket med bakepapir
- Dekkes med plastfoile - heve i 30 minutter
- Pensle med det sammenpiskede egget
- Stek midt i ovnene på 225 i ca 10 minutter til bollene er gyldne
- Avkjøles og pensles med melis
Oppskriften er hentet fra www.godt.no
Kommentarer
Legg inn en kommentar