Saftige kanelsnurrer

Saftige kanelboller i form

Kanelsnurrer eller kanelboller er mye, saftige og egner seg like godt ferske som opptint etter en tur i fryseren.

I denne oppskriften bruker vi brunt sukker og topper med melis.

Du trenger:

  • 125 gram smør / rom temperert
  • 5 dl melk
  • 2 egg / 1 av de til pensling
  • 50 gram gjær
  • 150 gram sukker
  • 1 kg hvetemel
  • 1 ss kardemomme
  • 1 ts salt
Fyll:
  • 75 gram smør
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 2 ss kanel
Slik gjør du:
  • Varm melk opp til 37 grader og ha i bakebolle sammen med egg og gjær.
  • Ha i sukker, hvetemel, kardemomme og salt - elt i 10 minutter.
  • Ha i smøret - gjerne skåret opp med ostehøvel i tynne skiver. Elt i ytterligere 10-15 minutter.
  • Strø litt mel på benken. Ta deigen ut og kjevle den til et rektangel ca 20*50 cm
  • Smør på fyllet over hele overflaten-
  • Rull deigen rundt den korte enden av deigen
  • Skjær opp 1 cm tykke / tynne boller 
  • Legg på bakebrett dekket med bakepapir
  • Dekkes med plastfoile - heve i 30 minutter
  • Pensle med det sammenpiskede egget 
  • Stek midt i ovnene på 225 i ca 10 minutter til bollene er gyldne
  • Avkjøles og pensles med melis 
Oppskriften er hentet fra www.godt.no 



Kommentarer