Helsprø pizzabunn

Denne oppskriften er inspirert av Jan Vardøen. Oppskriften gir dobbelt så mye pizzadeig som vi trenger til 4 personer. Ferdig deig er på ca 1.600 gram. Jeg gjør følgende:

  • Bruker 400 gram deig per pizza
  • Lager 2 pizza brett til 4 personer
  • Deler resterende deig i 400 gram deler 
  • Fryser de til neste pizza fest
Jeg bruker f.eks. Møllerens Pizzamel tipo 0. Dette er et spesielt mel som er malt etter italienske kriterier. Det gir en smidig deig som er lett å forme.

Du trenger:
  • 1 kg Møllerens pizzamel eller hvetemel
  • 1 dl olivenolje
  • 1/3 pakke Idun pizzagjær
  • 1 ss salt
  • 1 ss sukker
  • 6 dl vann
  • 1 ss rødvinseddik - for ekstra sprø pizzabunn
Slik gjør du:
Dersom du bruker kjøkkenmaskin
  • Tøm omtrent hele 1 kg posen i en bolle. La det bli igjen litt til baking etter heving
  • Tilsett omtrent 1/3 pose tørrgjær. Selv bruker jeg Idun pizzagjær. Den gjør at deigen blir slappere enn vanlig, den trekker seg mindre sammen under kjevling og er derfor enklere å kjevle ut etter heving. Test av pizzagjær.
  • Varm opp vannet til ca 40 grader. Tørrgjær hever raskere og tåler høyere temperatur enn fersk gjær.
    • Tilsett olivenolje til vannet sammen med sukker og salt
    • Tøm alt i eltebollen
  • Elt deigen i ca 10 minutter. 
  • Tilsett rødvinseddik mot slutten av eltetiden
La deigen heve i 60 - 90 minutter. Del i 4 like store deler ( ca 400 gram + per del). Kjevle ut pizza. Legg over på stekepapir. Stekes i 10 - 12 minutter ved 250 grader avhengig av topping.


Kommentarer