Spar tid og server en sushi bowl alle som liker sushi vil elske og ikke minst: retten krever mindre erfaring og er raskere å lage enn tradisjonell sushi!
Retten er inspirert av en weekend oppskrift av Lise Finckenhagen.
Sushiris marinade
Retten er inspirert av en weekend oppskrift av Lise Finckenhagen.
- 4 personer
- 40 minutter
Du trenger:
Ris
250 - 300 g sushiris
250 - 300 g sushiris
Sushiris marinade
1 dl ris eddik
3 ss sukker
2 ts salt
Forslag topping
400 g laks
Crispi salat
Syltet ingefær
Ørretrogn eller liknende
Sesamfrø - gjerne ristet i stekepannen
Chilimajones - se nedenfor
Hvitløk - sprøstekt
Avokado i terninger
Mango i terninger
1 vårløk / finsinittet
Noritang-flak i strimler
Wasabi
3 ss sukker
2 ts salt
Forslag topping
400 g laks
Crispi salat
Syltet ingefær
Ørretrogn eller liknende
Sesamfrø - gjerne ristet i stekepannen
Chilimajones - se nedenfor
Hvitløk - sprøstekt
Avokado i terninger
Mango i terninger
1 vårløk / finsinittet
Noritang-flak i strimler
Wasabi
Chili majones
1 eggeplomme
2 dl rapsolje
saft av 1/2 sitron
1/2 til 1 rød chili
1/2 til 1 rød chili
- Start med å lage dressingen. Jeg har erfart at denne er suksessfaktor nummer 1 - få den på plass så roer nervene seg! Hensikten er å lage majonesen og få riktig konsistens før du har i de øvrige ingrediensen.
- Ha eggeplommen i en bolle
- Tilsett sitronsaft
- Visp inn rapsolje i en tynne stråle - se at det tykner etter ca 1 dl
- Visp rolig inn 1/2 til 1 renset, rød chili
- Ris
- Mål opp ris, vann og salt
- Kok under svak varme i 10 minutter. La risen hvile i 15 minutter
- I mens risen hviler - bland eddik marinaden. Varm langsomt opp til sukker og salt er oppløst
- Smak til den nykokte risen med marinaden. Tilsett litt etter litt. Risen skal være litt klebrig og ha lun temperatur ved servering.
- Legg opp på fat / bolle
- Legg salat, tynne skiver laks og øvrig topping lagvis
- Server med chili majones, syltet ingefær, wasabi og soyasaus som tilbehør.
Armando klar for sushi bowl! |
Kommentarer
Legg inn en kommentar