SushiBowl med laks, vårløk og ingerfær

Spar tid og server en sushi bowl alle som liker sushi vil elske og ikke minst: retten krever mindre erfaring og er raskere å lage enn tradisjonell sushi!


Retten er inspirert av en weekend oppskrift av Lise Finckenhagen.

  • 4 personer
  • 40 minutter
Du trenger:
Ris
250 - 300 g sushiris
5 - 6 dl vann
salt
soyasaus

Sushiris marinade
1 dl ris eddik
3 ss sukker
2 ts salt

Forslag topping
400 g laks
Crispi salat
Syltet ingefær
Ørretrogn eller liknende
Sesamfrø - gjerne ristet i stekepannen
Chilimajones - se nedenfor
Hvitløk - sprøstekt
Avokado i terninger
Mango i terninger
1 vårløk / finsinittet
Noritang-flak i strimler
Wasabi

Chili majones
1 eggeplomme
2 dl rapsolje
saft av 1/2 sitron
1/2 til 1 rød chili

  1. Start med å lage dressingen. Jeg har erfart at denne er suksessfaktor nummer 1 - få den på plass så roer nervene seg! Hensikten er å lage majonesen og få riktig konsistens før du har i de øvrige ingrediensen. 
    1. Ha eggeplommen i en bolle
    2. Tilsett sitronsaft
    3. Visp inn rapsolje i en tynne stråle - se at det tykner etter ca 1 dl 
    4. Visp rolig inn 1/2 til 1 renset, rød chili
  2. Ris
    1. Mål opp ris, vann og salt
    2. Kok under svak varme i 10 minutter. La risen hvile i 15 minutter
    3. I mens risen hviler - bland eddik marinaden. Varm langsomt opp til sukker og salt er oppløst
    4. Smak til den nykokte risen med marinaden. Tilsett litt etter litt. Risen skal være litt klebrig og ha lun temperatur ved servering.
  3. Legg opp på fat / bolle
    1. Legg salat, tynne skiver laks og øvrig topping lagvis
    2. Server med chili majones, syltet ingefær, wasabi og soyasaus som tilbehør.

Armando klar for sushi bowl!



Kommentarer