Lager du pizza deigen feks om morgenen 1 døgn i forkant - mao 36 timer i forkant, er min erfaring at dette blir en kanon sprø pizzabunn når du steker den på 250 grader samt passer på at toppingen ikke er så fuktig at den forhindrer sprø bunn.
Erfaring - sprø pizza med topping som har mistet fuktigheten over et dørslag el.
Dette trenger du:
- 3 dl vann, lunket
- 0,5 dl olivenolje
- 6 gram fersk gjær
- 0,5 ss sukker
- 0,5 ss salt
- 0,5 kg siktet hvetemel type: 00-mel
Slik gjør du:
- Vann, olje, sukker og gjær blandes i kjøkkenmaskinen ca 3 minutter
- Ha i mel og salt - elt i ca 15 minutter. Blir deigen for hard, tilsett litt vann
- Ha mel på benken. La deigen hvile på et bord i 20 minutter
- Del deigen i emner a 200 gram
- Legg på et oljet brett eller i plastposer med olje i. La den heve i 2 - 3 timer
- Oppbevares i kjøleskapet - jo lengre, jo bedre
Pizzasaus
Dette trenger du:
- 1 Mutti boks tomater
- Frisk basilikum
- 0,5 ss salt
- 0,5 ss sukker
- 1,5 ss Olivenolje
- 1,5 hvitløk fedd, knust og hakket
- 1/4 ts cayennepepper
Slik gjør du:
- Ha alle ingrediensene i en bolle
- Kjør med stavmikser
- Ha sausen over i et dørslag og la den renne av seg over en bolle slik at den blir tykkere
Bak ut pizzaemnene. Ta på saus og topping. Bryt en mozarellaost. Steks i ca 10 minutter / 250 grader varmluft.
For mer informasjon se linken
Kommentarer
Legg inn en kommentar