Focaccia med spekeskinke og mozzarella

Server gjerne sammen med

Spanske kjøttboller

Chorizo og aprikos 



Dette trenger du:

Focaccia

  • 25 gram fersk gjær / eller 1/2 pose tørrgjær
  • 7 dl vann - ca 25 grader ved fersk gjær. Tørrgjær tåler 35 grader
  • 1 kg hvetemel
  • 20 gram salt
  • 40 gram olivenolje

Topping

  • 1/2 - 1 del olivenolje. Jeg synes 0,5 dl er tilstrekkelig
  • 1,5 ss flaksalt
  • Rosmarin blader
Ekstra topping - denne gjør susen
  • 1 - 2 stk revet mozarella / her synes jeg en er tilstrekkelig
  • 100 gram spekeskinke
  • 2 håndfull ruccola blader
  • 1 håndfull basilikum blader

Smuldre gjør i lunket vann / eller bland tørrgjæren rett i melet
Tilsett vannet
Arbeid i kjøkkenmaskin ca 10 minutter
Tilsett salt og olje mot slutten av elteprosessen
Smør en bolle godt med olje
Sett deigen til heving under plast / kjøkkenhåndkle
Settes til heving dobbelt størrelse

Kle stekbrett /  langpanne med bakepapir
Pensle med olje
Hell deigen over stekbrettet
Drypp over 0,5 - 1 dl olje
Dra deigen utover samtidig som du lager fordypninger


Dekk deigen med plast
Heve til dobbelt størrelse
Dryss over flaksalt og rosmarin

Stek deigen ved 215 - 220 grader
Stek i 25 minutter
Avkjøl på rist

Før servering

Riv mozarella osten i biter 
Fordel osten over focacciaen
Legg på spekeskinke
Fordel osten over focacciaen
Stek raskt under overvarme / grill til osten smelter
Legg på ruccola / basilikum blader
Serveres varm 




Kommentarer