Server gjerne sammen med
Focaccia
- 25 gram fersk gjær / eller 1/2 pose tørrgjær
- 7 dl vann - ca 25 grader ved fersk gjær. Tørrgjær tåler 35 grader
- 1 kg hvetemel
- 20 gram salt
- 40 gram olivenolje
Topping
- 1/2 - 1 del olivenolje. Jeg synes 0,5 dl er tilstrekkelig
- 1,5 ss flaksalt
- Rosmarin blader
Ekstra topping - denne gjør susen
- 1 - 2 stk revet mozarella / her synes jeg en er tilstrekkelig
- 100 gram spekeskinke
- 2 håndfull ruccola blader
- 1 håndfull basilikum blader
Smuldre gjør i lunket vann / eller bland tørrgjæren rett i melet
Tilsett vannet
Arbeid i kjøkkenmaskin ca 10 minutter
Tilsett salt og olje mot slutten av elteprosessen
Smør en bolle godt med olje
Sett deigen til heving under plast / kjøkkenhåndkle
Settes til heving dobbelt størrelse
Kle stekbrett / langpanne med bakepapir
Pensle med olje
Hell deigen over stekbrettet
Drypp over 0,5 - 1 dl olje
Dra deigen utover samtidig som du lager fordypninger
Dekk deigen med plast
Heve til dobbelt størrelse
Dryss over flaksalt og rosmarin
Stek deigen ved 215 - 220 grader
Stek i 25 minutter
Avkjøl på rist
Før servering
Riv mozarella osten i biter
Fordel osten over focacciaen
Legg på spekeskinke
Fordel osten over focacciaen
Stek raskt under overvarme / grill til osten smelter
Legg på ruccola / basilikum blader
Serveres varm
Kommentarer
Legg inn en kommentar