Denne retten har jeg planlagt til 8 personer. Lage kjøttfarsen gjerne noen timer i forkant. Tomatsausen lages, kjøttbollene stekes og trekker i tomatsausen.
Spanske kjøttboller
- 800 gr kjøttdeig
- 800 gr kjøttdeig svin
- 4 egg
- 1/2 rødløk - kuttet i små biter
- 4 fedd hvitløk
- 4 ss gresk yoghurt
- 1 ts red hot chili flakes
- 1 dl melk
- 50 gram bredbladet persille
- 80 gr revet parmesan
- 4 ts / 1 ss paprika krydder
- 1/1 rød chili - smak på kjøttfarsen og test om du ønsker mer
- 2 ts sort pepper kvernet
- 1 ss knust fennikel frø
- 1 ts knust koriander frø
- 2 ts knust spisskummen frø
- 2 ts gurkemeie
- 2 ts karri
Smak til med pepper og salt
Form kjøttbollene med en liten skje. Jeg bruker dessertskje. Stek slik at de får fin steke skorpe rundt hele. La kjøttbollene trekke i tomatsausen.
Tomatsaus
- 3 bokser Mutti tomat
- 1 boks / 140 gram tomatpure
- 1 ss sukker
- 1 ss rødvins eddik
- 3 - 4 fedd hvitløk
- 1 gul løk
- 50 gram parmesan
- Håndfull bredbladet persille
- Håndfull basilikum
Kutt løken i små biter. Stekes til den blir myk / gylden. Ha alle ingrediensene i en gryte.
Smak til med pepper og salt.
Dryss bredbladet persille over før servering. Focaccia nystekt hører med!
Kommentarer
Legg inn en kommentar