Spanske kjøttboller

 

Server sammen med Stekt Chorizo og aprikos og Focaccia

Denne retten har jeg planlagt til 8 personer. Lage kjøttfarsen gjerne noen timer i forkant. Tomatsausen lages, kjøttbollene stekes og trekker i tomatsausen.

Spanske kjøttboller

  • 800 gr kjøttdeig
  • 800 gr kjøttdeig svin
  • 4 egg
  • 1/2 rødløk - kuttet i små biter 
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 ss gresk yoghurt
  • 1 ts red hot chili flakes
  • 1 dl melk
  • 50 gram bredbladet persille
  • 80 gr revet parmesan 
  • 4 ts / 1 ss paprika krydder
  • 1/1 rød chili - smak på kjøttfarsen og test om du ønsker mer
  • 2 ts sort pepper kvernet
  • 1 ss knust fennikel frø
  • 1 ts knust koriander frø
  • 2 ts knust spisskummen frø
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts karri
Smak til med pepper og salt

Bland kjøttdeigene lett i kjøkkenmaskin. Tilsett øvrige ingredienser, blandes og settes kjølig. Gjerne over natten.

Form kjøttbollene med en liten skje. Jeg bruker dessertskje. Stek slik at de får fin steke skorpe rundt hele. La kjøttbollene trekke i tomatsausen.

Tomatsaus

  • 3 bokser Mutti tomat
  • 1 boks / 140 gram tomatpure
  • 1 ss sukker
  • 1 ss rødvins eddik
  • 3 - 4 fedd hvitløk
  • 1 gul løk
  • 50 gram parmesan
  • Håndfull bredbladet persille
  • Håndfull basilikum
Kutt løken i små biter. Stekes til den blir myk / gylden. Ha alle ingrediensene i en gryte. 

Smak til med pepper og salt. 

Dryss bredbladet persille over før servering. Focaccia nystekt hører med!


Kommentarer