Caesar Salat

Denne Caesar salaten er inspirert av Ole Martin Alfsen kjent fra "Fire Stjerners Middag" og blant annet kokeboka "Hverdagsmat".

I denne varianten er oppskriften en hovedrett.
4 personer
45 minutter
Du trenger:
600 g kyllingbryst
2 ss smør stekemargarin / olje
salt og peppers
(kyllingskrydder / masala) setter en ekstra populær smak

1 - 1/2 bunt asparges
1 pakke bacon
1 romano eller hjertesalat ( hjertesalat er lettere tilgjengelig hele året i vårt distrikt)

1 eggeplomme
2 dl rapsolje
saft av 1/2 sitron

1 fedd hvitløk
4 - 5 ansjons
4 ss olivenolje
30 g revet parmesan

4 - 6 skiver lyst brød i biter

Sett stekeovnen på 200 grader, gjerne varmluft.

  1. Start med å lage dressingen. Jeg har erfart at denne er suksessfaktor nummer 1 - få den på plass så roer nervene seg! Hensikten er å lage majonesen og få riktig konsistens før du har i de øvrige ingrediensen. Jeg har selv opplevd at ansjosen er rørt inn i en plomme-røre som ikke stivner :-(
    1. Ha eggeplommen i en bolle
    2. Tilsett sitronsaft
    3. Visp inn rapsolje i en tynne stråle - se at det tykner etter ca 1 dl 
    4. Visp rolig inn ansjos og parmesan
    5. Smak til med salt og pepper
    6. Spe dressingen med 4 ss olivenolje før servering slik at den ikke blir for tykk.
  2. Skjær opp lys brød / loff i skiver. Skjær vekk skorpene
    1. Ha ca 1 dl rapsolje i et glass
    2. Kvern godt med pepper og salt 
    3. Smør over begge sidene av hver brødskive 
    4. Del skivene i terninger
    5. Ha på stekeplate og sett i ovnen. Kan godt settes inn mens ovnen varmer seg opp
    6. Følg godt med og ta ut når de er passe gyldne
    7. Ta ut og legg til kjøling
  3. Kyllingbryst krydres. Vi liker å ha på kyllingkrydder / masala krydder som skaper en fin smak.
    1. Stek kyllingen på litt over middels varme. La den få fin stekeskorpe på hver side. 
    2.  Legg den på ildfast form og sett midt ovnen på 200 grader i 12 - 14 minutter.
    3. Sjekk at kjøttet er akkurat gjennomstekt for servering
  4. Asparges og bacon - tilbehøret som løfter Caesar salaten
    1. Skjær bacon i skiver. Stek og la renne av på kjøkkenpapir slik at det blir sprøtt
    2. Kok opp rikelig, lettsaltet vann 
    3. Del asparges i 2 eller 3 biter. 
    4. Ha asparges i vannet - kok i 2 - 3 minutter. Avkjøl i rennende vann
  5. Legg opp på fat og server
    1. Salat, oppskåret kylling, dressing, asparges og bacon legges lagvis
    2. Jeg serverer gjerne krutongene ved siden av slik at de holder seg sprøe og lekre.

Kommentarer