Denne Caesar salaten er inspirert av Ole Martin Alfsen kjent fra "Fire Stjerners Middag" og blant annet kokeboka "Hverdagsmat".
I denne varianten er oppskriften en hovedrett.
4 personer
45 minutter
I denne varianten er oppskriften en hovedrett.
4 personer
45 minutter
Du trenger:
600 g kyllingbryst
2 ss smør stekemargarin / olje
salt og peppers
(kyllingskrydder / masala) setter en ekstra populær smak
1 - 1/2 bunt asparges
1 pakke bacon
1 romano eller hjertesalat ( hjertesalat er lettere tilgjengelig hele året i vårt distrikt)
1 pakke bacon
1 romano eller hjertesalat ( hjertesalat er lettere tilgjengelig hele året i vårt distrikt)
1 eggeplomme
2 dl rapsolje
saft av 1/2 sitron
1 fedd hvitløk
4 - 5 ansjons
4 ss olivenolje
30 g revet parmesan
4 - 6 skiver lyst brød i biter
Sett stekeovnen på 200 grader, gjerne varmluft.
Sett stekeovnen på 200 grader, gjerne varmluft.
- Start med å lage dressingen. Jeg har erfart at denne er suksessfaktor nummer 1 - få den på plass så roer nervene seg! Hensikten er å lage majonesen og få riktig konsistens før du har i de øvrige ingrediensen. Jeg har selv opplevd at ansjosen er rørt inn i en plomme-røre som ikke stivner :-(
- Ha eggeplommen i en bolle
- Tilsett sitronsaft
- Visp inn rapsolje i en tynne stråle - se at det tykner etter ca 1 dl
- Visp rolig inn ansjos og parmesan
- Smak til med salt og pepper
- Spe dressingen med 4 ss olivenolje før servering slik at den ikke blir for tykk.
- Skjær opp lys brød / loff i skiver. Skjær vekk skorpene
- Ha ca 1 dl rapsolje i et glass
- Kvern godt med pepper og salt
- Smør over begge sidene av hver brødskive
- Del skivene i terninger
- Ha på stekeplate og sett i ovnen. Kan godt settes inn mens ovnen varmer seg opp
- Følg godt med og ta ut når de er passe gyldne
- Ta ut og legg til kjøling
- Kyllingbryst krydres. Vi liker å ha på kyllingkrydder / masala krydder som skaper en fin smak.
- Stek kyllingen på litt over middels varme. La den få fin stekeskorpe på hver side.
- Legg den på ildfast form og sett midt ovnen på 200 grader i 12 - 14 minutter.
- Sjekk at kjøttet er akkurat gjennomstekt for servering
- Asparges og bacon - tilbehøret som løfter Caesar salaten
- Skjær bacon i skiver. Stek og la renne av på kjøkkenpapir slik at det blir sprøtt
- Kok opp rikelig, lettsaltet vann
- Del asparges i 2 eller 3 biter.
- Ha asparges i vannet - kok i 2 - 3 minutter. Avkjøl i rennende vann
- Legg opp på fat og server
- Salat, oppskåret kylling, dressing, asparges og bacon legges lagvis
- Jeg serverer gjerne krutongene ved siden av slik at de holder seg sprøe og lekre.
Kommentarer
Legg inn en kommentar