Thailandsk hvitløk- og pepperkylling

Denne thailandske kyllingretten er inspirert av Ole Martin Alfsen kjent fra "Fire Stjerners Middag" og blant annet kokeboka "Hverdagsmat".

En rask og velsmakende, enkel middag som tar 25 minutter.

  • 4 personer
  • 25 minutter
Du trenger:
600 g kyllingbryst
2 ss smør stekemargarin / olje

8 fedd knust hvitløk
1 ss kvernet pepper
1 stor løk i båter
1/2 paprika rød
1/2 paprika gul / organge eller grønn

2 dl oyster sauce, østers saus / eventuelt hoisin sauce
1 dl kyllingkraft / buljong
1 lime
1 - 2 ss fish sauce

4 dl jasmin ris / kan erstattes med egg nudler som fungerer svært bra sammen med wok retten

Slik gjør du:

  1. Sett over vann og kok risen som anvist på pakken
  2. Skjær kyllingen i strimler. Varm opp stekepanne med olje og stek kyllingen raskt på høy varme til den får en fin stekeskorpe. La den hvile på en tallerken gjerne dekket av foile.
  3. Stek grønnsakene til de er gyllenbrune. Tilsett hvitløk og pepper til det blir blankt
  4. Tilsett kyllingkraft og oyster sauce. Kok opp. Ha i kyllingstrimler. La småkoke i 2 minutter. Tilsett saften av lime og fish sauce. 
  5. Serveres med ris / nudler. 



Kommentarer