Laks med ingefær og grønnsakswok


Denne spennende fiskeretten er inspirert av Ole Martin Alfsen fra kokeboka "Hverdagsmat".


En rask og velsmakende middag som tar 25 minutter.

Du trenger:
600 g - 1 kg laksefilet
salt
pepper
litt sesamfrø

Soyablanding
2 ss revet ingefær - ca 60 - 70 g
4 - 6 ss soyasaus
Fisk på gørnnsakswok før koriander og servering


1/2 lime - saften fra denne
salt & pepper

Grønnsakswok
1 pk eggplant nudler
2 gulrøtter / strimlet
1/2 squash / strimlet
1 snackpaprika / strimlet
1 rødløk i båter
2 - 3 ss olje til stekning
1/2 lime - saften fra denne

1 liten bunt koriander

Slik gjør du:
Sett på vannet til eggplant nudlene og kok de i henhold til pakken. sil av og legg tilbake i kjelen. Dette gjør du mens steking av grønnsakene pågår.

Lag soyablandingen og legg den i en form stor nok til å romme fisken også.

Stek fisken på sterk varme så den får en fin skorpe. Legg den over soyablandingen. Ved tykke laksstykker setter jeg den inn i stekeovnen på 190 grader for ettersteknig.

Wok grønnsakene i den samme pannen som du brukte på fisken. Når grønnsakene er gyldne, men fortsatt sprø legg fisken tilbake og hell over soyablandingen. Klipp over koriander rett før servering

Jeg tilsetter litt god olivenoljen til nudlene før servering.










Kommentarer