Du trenger
600 g torskefilet
2 fedd hvitløk
salt & pepper
4 ss olivenolje
Selleri-potetmos
500 g søtpotet
350 g sellerirot
2 ss smør (meierismør)
3 - 4 dl helmelk / matfløte
Bacon og rødvinseddik vinaigrette
100 g bacon i terninger
1 ss solsikkeolje
1 liten løk finhakket
1 ss smør
1 ss sukker
2 ss rødvinsveddik
1 ss soyasaus
1 dl raps- eller olivenolje
Sett stekovnen på 180 grader.
Skrell søtpotet. Del i terninger- Skrell selleriroten - del i terninger som er mindre enn søtpotetene. Kok i godt saltet vann til de er møre. Sil av vannet og la dampe i 5 minutter. Mos inn smør og spe med melk / matfløte. Smak til underveis med salt og pepper.
Mens potet og sellerirot koker sett stekepannen på ovnen. Sprøstek bacon under svak / middels varme. Ha i løk og smør. La det frese noen minutter. Avkjøl i egen liten serveringsgryte eller form. Visp inn resten av ingrediensen. Krydre med salt og pepper. Ha i bacon rett før servering.
Legg fisken i ildfast form. Krydre med salt, pepper, knuts hvitløk blandet med olje. Stek fisken på 180 grader i 10 - 12 minutter.
Fisken er ferdig når den flaker seg- Serveres varm med vin eller øl til.
Kommentarer
Legg inn en kommentar