Pasta carbonara

Kanon god og svært enkelt. Ole Martin Alfsen knaller til igjen.

Du trenger:
400 - 500 g fersk pasta
salt

200 g bacon / skåret i skiver
2 - 3 fedd hvitløk
3 egg ( eller eggeplommer)
1 boks lettrømme
1/4 dl oliven olje
40 - 50 g revet parmesan
Kvernet pepper


Slik gjør du det:
Sett over rikelig med vann i en kjele. Ha rikelig med salt i vannet.
Strimle bacon og sprøstek over middels sterk varme. Ha i knust hvitløk mot slutten av stekingen. Selv legger jeg bacon / hvitløk over på kjøkkenpapir slik at det blir ekstra sprøtt.
Slå egg i en bolle. Bland med parmesan og rømme. Ha i olje og godt med pepper.
Når pastaen er kokt, tøm av vannet og legg pastaen tilbake i kjelen. Ha i bacon og baconfettet. Vend litt og vent et minutt.
Hell over eggeblandingen. La det sige ned. Vend og server.
Pynt gjerne med basilikum / persille.


Kommentarer