En god potetsalat fra Meny som passer godt til grillmat.
Tid: 30 - 40 minutter
4 personer
Du trenger:
400 g kokefaste poteter
2 dl creme fraiche
2 ss majones
2 ss finhakked sylteagurk
1 stk finhakket løk
1 - 2 stk vårløk / hakket
Eventuelt salt og pepper
Slik gjør du det:
Kok potetene møte i lett saltet vann. Mine kokefaste poteter krever noe mer enn 25 minutter. Du kan godt la potene ligge i vannet mens du gjør klar det øvrige - under forutsetning at de er KOKEFASTE :-)
Bland creme fraiche, majones, sylteagurk, løk og vårløk til en dressing.
Forslag - lag egen majones
Dersom jeg lager denne retten sammen med broccoli salaten, lager jeg majonesen selv. Enkelt, billig og raskt - gjort på 5 minutter:
- 1 eggeplomme
- 1 sitron - saften av denne
- 2 dl rapsolje
Bland eggeplomme og sitronsaft. Pisk inn oljen litt om litt til du får perfekt majones.
Perfekt avslutning:
Kutt potetene i terninger og bland med dressingen. Pynt med finhakket vårløk eller persille rett før servering.
Tilsett gjerne urter du liker: gressløk, timian og dill. Dette smaker veldig godt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar