Potetsalat


En god potetsalat fra Meny som passer godt til grillmat.



Tid: 30 - 40 minutter
4 personer

Du trenger:
400 g kokefaste poteter
2 dl creme fraiche
2 ss majones
2 ss finhakked sylteagurk
1 stk finhakket løk
1 - 2 stk vårløk / hakket
Eventuelt salt og pepper

Slik gjør du det:
Kok potetene møte i lett saltet vann. Mine kokefaste poteter krever noe mer enn 25  minutter. Du kan godt la potene ligge i vannet mens du gjør klar det øvrige - under  forutsetning at de er KOKEFASTE :-)

Bland creme fraiche, majones, sylteagurk, løk og vårløk til en dressing.

Forslag - lag egen majones
Dersom jeg lager denne retten sammen med broccoli salaten, lager jeg majonesen selv. Enkelt, billig og raskt - gjort på 5  minutter:

  • 1 eggeplomme
  • 1 sitron - saften av denne
  • 2 dl rapsolje
Bland eggeplomme og sitronsaft. Pisk inn oljen litt om litt til du får perfekt majones. 

Perfekt avslutning:
Kutt potetene i terninger og bland med dressingen. Pynt med finhakket vårløk eller persille rett før servering.

Tilsett gjerne urter du liker: gressløk, timian og dill. Dette smaker veldig godt. 

Kommentarer