Når squash i egen hage vokser så du nesten ser det, er det bare å hive seg uti det. Helsprø squash kaker inspirert av Fedon Lindberg
Oppskriften er laget av ernæringsfysiolog Anna Ingwardo
Dette trenger du:
- 1 stor - squash
- 1 fedd hvitløk, raspet
- 1 liten bunt frisk basilikum, hakket
- 1 liten bunt frisk oregano, hakket
- 1 ss sitronskall(sest)
- 2 økologiske - egg
- 1/2 ss maisenna
- 1/4 ts løkpulver
- 1 ts havsalt
- - pepper, nykvernet
- 3-4 ss olivenolje, ekstra jomfru
Slik gjør du:
- Riv squashen i en kjøkkenbolle, bruk de største hullene på rivjernet. Bland inn ½ ts salt og la det stå i 10 minutter.
- Legg revet squash i et kjøkkenhåndkle og press ut all væsken.
- Ha squashen tilbake i bollen og forsiktig bland inn egg, hvitløk, basilikum, oregano, sitronskall(sest), løkpulver, salt og pepper.
- Sikt inn maisenna, bland inn og sørg for at det ikke former seg klumper.
- Ha olivenolje i stekepannen og varm opp til middels varme.
- Bruk ca 1-2 spiseskjeer squashmasse per kake og stek i ca 2-3 minutter på hver side til de er gyldne. Bruk mer olje ved behov.
Tilbehør:
Avokadopuré: 1 avokado, 1 ss sitronsaft, litt finhakket rød chili, salt/pepper. Mos alle ingredienser grovt med gaffel eller finere i en blender. Pynt med basilikumblad eller andre friske urter.
Kesamdipp: ½ boks kesam(ca 125 g), 1 ts sitronsaft, ¼ ts løkpulver, ½ ts paprikapulver, salt/pepper. Bland alle ingrediensene godt. Pynt med basilikumblad eller andre friske urter.
Oppskriften er laget av ernæringsfysiolog Anna Ingwardo
Kommentarer
Legg inn en kommentar