Sprøstekte lavkarbo Squash kaker



Når squash i egen hage vokser så du nesten ser det, er det bare å hive seg uti det. Helsprø squash kaker inspirert av Fedon Lindberg

Dette trenger du:
  • 1 stor - squash
  • 1 fedd hvitløk, raspet
  • 1 liten bunt frisk basilikum, hakket
  • 1 liten bunt frisk oregano, hakket
  • 1 ss sitronskall(sest)
  • 2 økologiske - egg
  • 1/2 ss maisenna
  • 1/4 ts løkpulver
  • 1 ts havsalt
  • - pepper, nykvernet
  • 3-4 ss olivenolje, ekstra jomfru
Slik gjør du:
  • Riv squashen i en kjøkkenbolle, bruk de største hullene på rivjernet. Bland inn ½ ts salt og la det stå i 10 minutter.
  • Legg revet squash i et kjøkkenhåndkle og press ut all væsken.
  • Ha squashen tilbake i bollen og forsiktig bland inn egg, hvitløk, basilikum, oregano, sitronskall(sest), løkpulver, salt og pepper.
  • Sikt inn maisenna, bland inn og sørg for at det ikke former seg klumper.
  • Ha olivenolje i stekepannen og varm opp til middels varme.
  • Bruk ca 1-2 spiseskjeer squashmasse per kake og stek i ca 2-3 minutter på hver side til de er gyldne. Bruk mer olje ved behov.

Tilbehør:
Avokadopuré: 1 avokado, 1 ss sitronsaft, litt finhakket rød chili, salt/pepper. Mos alle ingredienser grovt med gaffel eller finere i en blender. Pynt med basilikumblad eller andre friske urter.

Kesamdipp: ½ boks kesam(ca 125 g), 1 ts sitronsaft, ¼ ts løkpulver, ½ ts paprikapulver, salt/pepper. Bland alle ingrediensene godt. Pynt med basilikumblad eller andre friske urter.





Oppskriften er laget av ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Kommentarer