Grønne wraps med svinekjøtt


Dette er en oppskrift fra Trines Matblogg - utrolig god og enkel. Hjertesalat er brukt i oppskriften. Ofte kjøper jeg den i 2-pack. Bruker jeg bare den ene er fordelen at den holder seg lenge i kjøleskapet dersom du ikke bruker alt.

Kjøttfyll
499 g kjøttdeig av svin
1 rødløk i små terninger
2 gulrøtter i små terninger
2 fedd hvitløk, finhakket
 1/4 - 1/2 rød chili, finhakket
1 rød paprika - i små terninger
2 vårløk strimlet og finsnittet
ca 65 g babayspinat, grovt hakket
salt og pepper

Chili og soyasaus
4 ss Hoisin saus
6 ss soyasaus
2 ts Sriacha saus, 1 ts sambal oelek eller 1/2 rød chili hakket ( disse sausene kjøper jeg på nærmeste Tyrkiske butikke i Hamar)
2 - 3 ss vann  (smak til)

Garnityr
8 - 12 blader hjertesalat
sesamfrø ristet
frisk koriander

Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene til chili- og soyasausen i en bolle og rør sammen. Smak til med mer vann om nødvendig.

Ha kjøttdeigen i en bolle. Tilsett 2 ss av chili og soyasausen, salt, pepper og rør sammen. Skjær opp grønnsakene slik at alt er klart. Rist sesamfrøene i tørr stekepanne.

Stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt. Legg til side. Stek løken i et par minutter, tilsett gulrøttene. La det surre til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk, chili, paprika og vårløk. Til slutt tilsetter du kjøttdeigen, spinaten og 2 ss av chili og soyasausen. Kjøttfyllet er ferdig når spinaten fallen sammen.


Legg kjøttfyllet opp på skylte hjertesalatblader. Drypp litt av sausen over, strø over sesamfrø og litt frisk koriander etter smak. Høgg og et!

Se også grønne wraps med kylling

Kommentarer