Moussaka


Særdeles vellykket moussaka basert på en blanding av oppskrifter fra matprat.no og Trines matblogg. Moussaka er lett å lage, men tar omkring en drøy time.

Du trenger:

400 gram kjøttdeig lam
3 auberginer
2 ts salt
2 løk (kepa /gul løk)
2 fedd hvitløk - selv bruker jeg 3 til 4
1 boks hakkede tomater
2 dl vann
2 ts oregano
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts kanel
1 bunt bladpersille
1 ts basilikum - selv bruker jeg en neve.. mao noe mer

Hvit saus:

2 ss smør 
3 ss hvetemel 
3 dl melk 
1 dl matfløte
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
2 egg
4 ss parmesan
Hvitost

Slik gjør du:

  • Del aubergine i 5mm tykke skiver. Legg del på bakebrett og strø lett med salt over
  • La ligge i minst 15 minutter
  • Skyll av i vann og tørk lett med tørkepapir
  • Stek kjøttdeig lett brun og hell over i en kjele
  • Del opp løk og stek til den er blank og lett brun. Tilsett knust hvitløk mot slutten av stekingen.  Hell over i kjelen. 
  • Tilsett tomat og vann 
  • Hakk bladpersille, tilsett kanel, oregano, basilikum, salt og pepper 
  • La det småkoke ca 30 minutter

Hvit saus:

  • Smelt smør i en kjele
  • Tilsett mel og rør inn
  • Tilsett melk og fløte
  • Rør til en glatt saus
  • Ta en varmen og tilsett parmesan
  • La sausen kjøle seg ned og tilsett to egg
  • Rør alt inn og smak til med salt og pepper

Steking:

  • Legg aubergine i bunnen av en smurt ildfast form
  • Hell over kjøttsaus 
  • Hell over hvit saus 
  • Topp med hvitost 
  • Stek på 225 grader i 30 minutter midt i ovnen.  Jeg bruker varmluft.
Serveres med gresk salat kjøpt på den lokale tyrkiske butikken

Kommentarer