Særdeles vellykket moussaka basert på en blanding av oppskrifter fra matprat.no og Trines matblogg. Moussaka er lett å lage, men tar omkring en drøy time.
Du trenger:
400 gram kjøttdeig lam3 auberginer
2 ts salt
2 løk (kepa /gul løk)
2 fedd hvitløk - selv bruker jeg 3 til 4
1 boks hakkede tomater
2 dl vann
2 ts oregano
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts kanel
1 bunt bladpersille
1 ts basilikum - selv bruker jeg en neve.. mao noe mer
Hvit saus:
2 ss smør
3 ss hvetemel
3 dl melk
1 dl matfløte
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
2 egg
4 ss parmesan
Hvitost
Hvitost
Slik gjør du:
- Del aubergine i 5mm tykke skiver. Legg del på bakebrett og strø lett med salt over
- La ligge i minst 15 minutter
- Skyll av i vann og tørk lett med tørkepapir
- Stek kjøttdeig lett brun og hell over i en kjele
- Del opp løk og stek til den er blank og lett brun. Tilsett knust hvitløk mot slutten av stekingen. Hell over i kjelen.
- Tilsett tomat og vann
- Hakk bladpersille, tilsett kanel, oregano, basilikum, salt og pepper
- La det småkoke ca 30 minutter
Hvit saus:
- Smelt smør i en kjele
- Tilsett mel og rør inn
- Tilsett melk og fløte
- Rør til en glatt saus
- Ta en varmen og tilsett parmesan
- La sausen kjøle seg ned og tilsett to egg
- Rør alt inn og smak til med salt og pepper
Steking:
- Legg aubergine i bunnen av en smurt ildfast form
- Hell over kjøttsaus
- Hell over hvit saus
- Topp med hvitost
- Stek på 225 grader i 30 minutter midt i ovnen. Jeg bruker varmluft.
Serveres med gresk salat kjøpt på den lokale tyrkiske butikken
Kommentarer
Legg inn en kommentar