Pariserboller




Verdens beste boller. Perfekt for enhver feiring.

Du trenger:
50 g gjær
1 ts salt
150 g smør
5 dl melk
1,5 dl sukker
1 ts kardemomme
15 dl hvetemel

Fyll
3 -5 dl vaniljekrem

Pynt:
25 g smør
Sukker

Slik gjør du:
Hvis du bruker tørrgjær. Bland mel, tørrgjær, kardemomme  og salt. Selv bruker jeg Idun tørrgjær for søte deiger.

Smelt smør. Ha i sukker og melk. Rør til sukkeret er oppløst og væsken har xa 40 grader. Tørrgjær tåler høyere temperatur enn fersk gjær. Kjør i kjøkkenmaskinen i ca 10 min.



Del i 4 deler hver på ca 415 gram. Kjevle ut en leiv til en 5mm tynn plate. Ha på vaniljekrem, del emnet og brett sammen. Knipe bunnen sammen og ha bolla i en bakeform. Hver leiv gir ca 6 boller. Sett på bakebrett. 12 boller per brett.

Sett bakebrettet til heving i minst 40 minutter på et lunt sted.

Stekes i varmluft på 250 grader midt i ovnen i 8 minutter. Pass på for her skjer det fort!
Forslag til endring:
  • 240 grader
  • 6 - 7 minutter


Kommentarer