Porchetta - Italiensk ribbe rullet sammen - fanatisk




Italiensk ribbe på sitt beste. God planlegging og lang steking gir fantastisk resultat. Jeg serverte denne på en fredag og startet tirsdag samme uka med:

Du trenger
2 kg ribbe
4 ts salt &
2 ts pepper

Skjær ut beina av ribba på undersiden. Gni ribba inn med salt og pepper. La den ligge i kjøleskapet 2 døgn.

Fyll
1 bunt bladpersille - den kjøper jeg hos vår tyrkiske butikk Børstad Grønt & Godt på Hamar
1 fedd hvitløk
1/2 stk hakket løk
8 blader fersk salvie
Skallet 1 appelsin - kjøp økologisk siden sitron / appelsin og lime er av de fruktene som blir sprøytet mest
2 ts fennikel frø

Slik gjør du
  • Forvell bladpersillen i 15 sekunder. Avkjøl i kaldt vann. 
  • Lag fyll. Bland sammen persille, løk og salvie i en bolle. Bland inn appelsinskall og fennikel. 
  • Del ribben i 3 lag som henger sammen. Fordel fyllet
  • Rull ribben sammen og knyt opp med tråd. 
  • Legg ribba i ildfast form og stek ved 125 grader i 5 timer. Snu ribben rundt under veis. 




Kommentarer