Italiensk ribbe på sitt beste. God planlegging og lang steking gir fantastisk resultat. Jeg serverte denne på en fredag og startet tirsdag samme uka med:
Du trenger
2 kg ribbe
4 ts salt &
2 ts pepper
Skjær ut beina av ribba på undersiden. Gni ribba inn med salt og pepper. La den ligge i kjøleskapet 2 døgn.
Fyll
1 bunt bladpersille - den kjøper jeg hos vår tyrkiske butikk Børstad Grønt & Godt på Hamar
1 fedd hvitløk
1/2 stk hakket løk
8 blader fersk salvie
Skallet 1 appelsin - kjøp økologisk siden sitron / appelsin og lime er av de fruktene som blir sprøytet mest
2 ts fennikel frø
Slik gjør du
- Forvell bladpersillen i 15 sekunder. Avkjøl i kaldt vann.
- Lag fyll. Bland sammen persille, løk og salvie i en bolle. Bland inn appelsinskall og fennikel.
- Del ribben i 3 lag som henger sammen. Fordel fyllet
- Rull ribben sammen og knyt opp med tråd.
- Legg ribba i ildfast form og stek ved 125 grader i 5 timer. Snu ribben rundt under veis.
Kommentarer
Legg inn en kommentar