Hva trenger du - 2 personer
8 hvite asparges
100 gram sopp, aromasopp, morkler eller annen type
2 ss kapers
1 bunt gressløk eller ramsløk
2 sjalottløk
100 gram parmesan
100 gram meierismør
2 ss eple eddik
Begynn med parmesan chip. Forvarm ovnen til 160 grader overvarme. Legg bakepapir på et stekebrett.
- Riv parmesan i små hauger. Lag haugene ca 10 cm i diameter og 1 cm høy.
- Stek i 10 - 12 minutter
- Chipsen skal være sprø., gyldne
- Legg de over på kjøkkenpapir for å trekke ut det ekstra fettet
Sett på en stor kjele med lett saltet vann. Brekk aspargesen nederst. Skrell apsargesen rundt hele fra ca 3 cm nedenfor toppen. Kos aspargesen i 2 minutter. Løft den over på en tallerken. Ikke legg i isvann - da mister den mye smak.
Kutt aspargesen på langs og stek i panne med brunet smør. Ta ut og legg på tallerken. Legg sjalottløk, sopp og kapers i smøret. Smak til med salt og epleedikk.
Anrett asparges med sopp-vinagrette på toppen. og pynt med parmesan og finsnittet gressløk. Serveres med hvitvin eller rosevin til.
Kommentarer
Legg inn en kommentar