Ostekake med pepperkakebunn og Baileys


Link: godt.no / Lise Finckenhagen


En pepperkake må ikke nødvendigvis være flat og sprø, den kan også være høy, myk og saftig.
Det hender at noen pepperkaker knuser eller blir liggende og slenge litt nederst i kak
eboksen. Disse får et helt nytt liv som bunnen i en bakt ostekake. Smak ostekremen til med en god klunk Baileys hvis du liker det (eggelikør er jo også veldig godt, da …) og dekk kaken med et tykt rømmelokk. Kanskje har du helt plutselig fått en ny pepperkake-kake-favoritt!! 
Denne kaken passer til en springform på 20-22 cm i diameter.
Tips: Baileys kan sløyfes, eller erstattes med eggelikør.  Som et friskt tilbehør passer det godt med en frisk bringebærsaus.
NB: Legg inn i bergningen at kaken trenger minst fire timer i kjøleskap.

Slik gjør du:

Varm opp ovnen til 180 grader


Knus pepperkakene til smuler. Smelt smøret. Bland sammen smuler, sukker og smør.



Kle formen med bakepapir i bunnen og på sidene. Trykk kjeksblandingen jevnt ut i formen og stek bunnen midt i ovnen i 10 minutter.



Senk temperaturen på ovnen til 150 grader. Bruk en kjøkkenmaskin og rør ost, sukker og vanilje glatt og kremet ved lav hastighet. Stopp maskinen og skrap ned langs med sidene et par ganger underveis.



Rør inn eggene, ett om gangen, og rør til massen er glatt.


Vend til slutt inn Baileys.


Hell ostemassen over bunnen og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter. Ostemassen skal bli fast og «dissete».



Visp sammen rømme, sukker og sitronsaft. Hell blandingen forsiktig over den varme kaken og stek kaken i ytterligere 5 - 10 minutter.
Avkjøl og la ostekaken stå i kjøleskapet i minst 4 timer før servering.


Kommentarer