Link: godt.no / Lise Finckenhagen
En pepperkake må ikke nødvendigvis være flat og sprø, den kan også være høy, myk og saftig.
Det hender at noen pepperkaker knuser eller blir liggende og
slenge litt nederst i kak
eboksen. Disse får et helt nytt liv som bunnen i en bakt ostekake. Smak ostekremen til med en god klunk Baileys hvis du liker det (eggelikør er jo også veldig godt, da …) og dekk kaken med et tykt rømmelokk. Kanskje har du helt plutselig fått en ny pepperkake-kake-favoritt!!
eboksen. Disse får et helt nytt liv som bunnen i en bakt ostekake. Smak ostekremen til med en god klunk Baileys hvis du liker det (eggelikør er jo også veldig godt, da …) og dekk kaken med et tykt rømmelokk. Kanskje har du helt plutselig fått en ny pepperkake-kake-favoritt!!
Denne kaken passer til en springform på 20-22 cm i diameter.
Tips: Baileys kan sløyfes, eller erstattes med
eggelikør. Som et friskt tilbehør passer det godt med en frisk
bringebærsaus.
NB: Legg inn i bergningen at kaken trenger minst fire timer
i kjøleskap.
Slik gjør du:
Varm opp ovnen til 180 grader
Kle formen med bakepapir i bunnen og på sidene. Trykk
kjeksblandingen jevnt ut i formen og stek bunnen midt i ovnen i 10 minutter.
Senk temperaturen på ovnen til 150 grader. Bruk en kjøkkenmaskin
og rør ost, sukker og vanilje glatt og kremet ved lav hastighet. Stopp maskinen
og skrap ned langs med sidene et par ganger underveis.
Rør inn eggene, ett om gangen, og rør til massen er glatt.
Hell ostemassen over bunnen og stek kaken midt i ovnen i
cirka 45 minutter. Ostemassen skal bli fast og «dissete».
Visp sammen rømme, sukker og sitronsaft. Hell blandingen
forsiktig over den varme kaken og stek kaken i ytterligere 5 - 10 minutter.
Avkjøl og la ostekaken stå i kjøleskapet i minst 4 timer før
servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar