Carnitas - pulled pork som tacos

 


Denne oppskriften lager seg nesten selv. Jeg har satt den sammen av en oppskrift på godt.no og en i Maison & Mat. Bakgrunnen er at oppskriften på Godt.no har noe lite krydder og tilbehør.

Svært saftig og god 

Tid: 6 timer for kjøttet i gryten. Start med andre ord kl 09:00 om morgenen!

Til 4 porsjoner

Du trenger: 

  • 4 stk nakke koteletter
  • 4 - 5 fedd hvitløk, knuste
  • 1 stk gulrot 
  • 2 dl Coca Cola med sukker
  • 2 dl appelsin juice
  • 1 ts salt
  • 1 stk laurbærblad
  •  1 stk lime - saften av denne
  • 2 ts oregano
  • 0,5 ts pepper
Tillegg fra Maison: Tacos med carnitas og syltet løk
I dere oppskrift er det 1 kg storfekjøtt - her dropper jeg mao det og henter inn en del andre tips:
  • (1 kg storfekjøtt)
  • 1 løk
  • 2 ts chilipulver
  • 1 ss salt
  • 1 ts røkt paparika pulver
  • (1 ts løkpulver)
  • (1 ts sukker - denne droppet jeg pga sukkeret i Coca Cola)
  • (1/2dl syltet jalapeno)
  • 2 - 3 dl kalvfond


Syltet løk
  • 2 dl sukker
  • 2 dl eddik 5%
  • 3 rødløk
Settes i ovnen 6 timer ved 120 grader over / undervarme. 

Serveres med 
  • tadcolefse
  • creme fraiche / lettrømme
  • 3 - 4 avokado i terninger
  • koriander
  • limebåter

Kommentarer