Denne oppskriften lager seg nesten selv. Jeg har satt den sammen av en oppskrift på godt.no og en i Maison & Mat. Bakgrunnen er at oppskriften på Godt.no har noe lite krydder og tilbehør.
Svært saftig og god
Tid: 6 timer for kjøttet i gryten. Start med andre ord kl 09:00 om morgenen!
Til 4 porsjoner
Du trenger:
- 4 stk nakke koteletter
- 4 - 5 fedd hvitløk, knuste
- 1 stk gulrot
- 2 dl Coca Cola med sukker
- 2 dl appelsin juice
- 1 ts salt
- 1 stk laurbærblad
- 1 stk lime - saften av denne
- 2 ts oregano
- 0,5 ts pepper
Tillegg fra Maison: Tacos med carnitas og syltet løk
I dere oppskrift er det 1 kg storfekjøtt - her dropper jeg mao det og henter inn en del andre tips:
- (1 kg storfekjøtt)
- 1 løk
- 2 ts chilipulver
- 1 ss salt
- 1 ts røkt paparika pulver
- (1 ts løkpulver)
- (1 ts sukker - denne droppet jeg pga sukkeret i Coca Cola)
- (1/2dl syltet jalapeno)
- 2 - 3 dl kalvfond
Syltet løk
- 2 dl sukker
- 2 dl eddik 5%
- 3 rødløk
Settes i ovnen 6 timer ved 120 grader over / undervarme.
Serveres med
- tadcolefse
- creme fraiche / lettrømme
- 3 - 4 avokado i terninger
- koriander
- limebåter
Kommentarer
Legg inn en kommentar