Malanzane med mutti

 


Melanzane parmesan vegan med mutti


1 aubergine
1 ss malt paprika
mat olje
salt og pepper
frisk basilikum

400 gr Mutti polpa
3 fedd hvitløk
1 ss oregano tørket
1 ts hvitvins eddik
1 ss sukker

3 ss smør / ca 60 gram
2 ss maisenna mais stivelse
3,5 dl melk
1/2 ts malt muskat
salt og pepper

revet parmesan

Stekes 225 grader i 15 - 20 minutter

Slik gjør du:

Forarbeidet

  • Forvarm ovnen til 225 grader
  • Del auberginen i to og skjær i tynne skiver
  • Ha matolje over skivene og dryss over paprikapulver og salt. Selv blander jeg olje, paprika og salt som jeg pensler op begge sider før jeg legger det på brett med bakepapir
  • Stek i ca 15 minutter
  • Tomatsaus: tilsett olje i en dyp stekepanne. 
  • Ha i hvitløk og la det surre før du har i Mutti hakkede tomater
  • Rør inn hvitvins eddik, oregano og sukker. Kok i 2 - 3 minutter til sausen tykner - opplever at dette tar lenge tid enn oppgitt. Smak til med salt og pepper.
  • Bechamelsaus: Smelt smør i en kasserolle og tilsett mais stivelse. Visp til en klumpefri røre. Tilsett melk og malt muskatnøtt. Smak til med salt og pepper. Kok til sausen blir tykk - ca 5 min.

Snart ferdig

  • Rekkefølge er: tomatsaus, aubergine, parmesan, og bechamel saus
  • Legg auberginen skivene over i tomatsausen i stekepanna / eventuelt ildfast form
  •  Dryss over rikelig parmesan
  • Bre bechamelsausen over
  • Topp med revet ost - mozzarella
  • Dryss over oregano og stek i ovnen
  • 15 - 20 minutter 
  • Topp med frisk basilikum 



Kommentarer