Melanzane parmesan vegan med mutti
1 aubergine
1 ss malt paprika
mat olje
salt og pepper
frisk basilikum
400 gr Mutti polpa
3 fedd hvitløk
1 ss oregano tørket
1 ts hvitvins eddik
1 ss sukker
3 ss smør / ca 60 gram
2 ss maisenna mais stivelse
3,5 dl melk
1/2 ts malt muskat
salt og pepper
revet parmesan
Stekes 225 grader i 15 - 20 minutter
Slik gjør du:
Forarbeidet
- Forvarm ovnen til 225 grader
- Del auberginen i to og skjær i tynne skiver
- Ha matolje over skivene og dryss over paprikapulver og salt. Selv blander jeg olje, paprika og salt som jeg pensler op begge sider før jeg legger det på brett med bakepapir
- Stek i ca 15 minutter
- Tomatsaus: tilsett olje i en dyp stekepanne.
- Ha i hvitløk og la det surre før du har i Mutti hakkede tomater
- Rør inn hvitvins eddik, oregano og sukker. Kok i 2 - 3 minutter til sausen tykner - opplever at dette tar lenge tid enn oppgitt. Smak til med salt og pepper.
- Bechamelsaus: Smelt smør i en kasserolle og tilsett mais stivelse. Visp til en klumpefri røre. Tilsett melk og malt muskatnøtt. Smak til med salt og pepper. Kok til sausen blir tykk - ca 5 min.
Snart ferdig
- Rekkefølge er: tomatsaus, aubergine, parmesan, og bechamel saus
- Legg auberginen skivene over i tomatsausen i stekepanna / eventuelt ildfast form
- Dryss over rikelig parmesan
- Bre bechamelsausen over
- Topp med revet ost - mozzarella
- Dryss over oregano og stek i ovnen
- 15 - 20 minutter
- Topp med frisk basilikum
Kommentarer
Legg inn en kommentar