Gratinert aubergine med couscous

 



  1. Del auberginene i to på langs og bruk en skarp kniv til å skjære en linje rundt kjøttet ca. ½ cm fra kanten. Pensle med sitronsaft og olje.
  2. Legg auberginene med skallsiden ned på et oljet bakepapir og stek dem ved 200 grader C i ca. 30 minutter.
  3. Lag fyllet mens auberginene bakes i ovnen:
  4. Kok couscousen som angitt på pakken.
  5. Fres grønnsakene myke i oljen. Bland alle ingrediensene med den ferdigkokte couscousen.
  6. Fjern kjøttet i de ferdigbakte auberginene med en liten skje slik at bare skallet står igjen.
  7. Hakk kjøttet og bland det med resten av couscousfyllet som fordeles i de tomme skallene.
  8. Dryss over parmesan og sett det i stekeovnen til osten har smeltet.

Server med østerssaus og frisk koriander.

Handleliste - 4 porsjoner
  • 2 stk aubergine
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss olivenolje
  • 4 ss revet parmesan
  • 40 g couscous
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk løk
  • 2 stk hakket hvitløk
  • 1 stk rød paprika i terninger
  • 10 stk frisk sjampinjong i små båter
  • 1 stk gul squash i terninger
  • 0.5 stk boks hermetiske tomater
  • 1 ss finhakket rød chili
  • smak til med salt og pepper
  • 3 ss finhakket frisk koriander - eller noen hele blader til pynt
  • 4 ss østerssaus (oyster sauce)


Kommentarer