Magisk purre - svartbakt purre med røkelaks dill og avokado


 Du trenger til 2 personer: 

  • 2 purreløk
  • 1 ss solsikkeolje
  • 150 gram røkelaks
  • 4 ss seter rømme
  • 1 avokado
  • 1/4 rødløk
  • 1 sitron
  • 1 liten bit fersk pepperrot
  • 1 bunt dill
  • eventuelt en neve mandler

  • Sett stekeovnen på 230 grader
  • Kutt toppen av purren og gni det som gjenstår med solsikkeolje
  • Legg purre på stekebrett med stekepapir
  • Bak i ovnen i ca 30 minutter avhengig av størrelsen på purren
  • Purren skal bli helt svart i skallet
  • Kjenn at det ikke lenger er noe motstand i purren når du stikker i den

  • La purren hvile mens du lager røkelaksrøren
  • Kutt laks i små terninger
  • Finkutt rødløk
  • Kutt avokado i terninger
  • Bland dette sammen med revet pepperrot, rømme og saften fra en sitron
  • (trolig også noe dill - slik at det ikke bare er til pynt)
  • Smak til med salt
  • Når purren har hvilt i can 10 - 15 minutter deles den på langs
  • Bruk en skje og løft kjøttet forsiktig ut
  • Kast det ytterste, svarte laget
  • Kutt purren i avlange stykker
  • Serveres lune med røkelaksrøren og litt ekstra dill på toppen
  • Har du salte, fiterte, hakkede mandler er det veldig godt på toppen

Kommentarer