Du trenger til 2 personer:
- 2 purreløk
- 1 ss solsikkeolje
- 150 gram røkelaks
- 4 ss seter rømme
- 1 avokado
- 1/4 rødløk
- 1 sitron
- 1 liten bit fersk pepperrot
- 1 bunt dill
- eventuelt en neve mandler
- Sett stekeovnen på 230 grader
- Kutt toppen av purren og gni det som gjenstår med solsikkeolje
- Legg purre på stekebrett med stekepapir
- Bak i ovnen i ca 30 minutter avhengig av størrelsen på purren
- Purren skal bli helt svart i skallet
- Kjenn at det ikke lenger er noe motstand i purren når du stikker i den
- La purren hvile mens du lager røkelaksrøren
- Kutt laks i små terninger
- Finkutt rødløk
- Kutt avokado i terninger
- Bland dette sammen med revet pepperrot, rømme og saften fra en sitron
- (trolig også noe dill - slik at det ikke bare er til pynt)
- Smak til med salt
- Når purren har hvilt i can 10 - 15 minutter deles den på langs
- Bruk en skje og løft kjøttet forsiktig ut
- Kast det ytterste, svarte laget
- Kutt purren i avlange stykker
- Serveres lune med røkelaksrøren og litt ekstra dill på toppen
- Har du salte, fiterte, hakkede mandler er det veldig godt på toppen
Kommentarer
Legg inn en kommentar