Tagliatelle med røkelaks

 


Dette trenger du til 4 personer: 

600 gtagliatelle
Pastasaus:
8 stkrød cherrytomat
2 båthvitløk
1 stkløk
40 gsmør
1 dlvann (pastavann)
2 dlmatfløte
400 grøkelaks
1 stkvårløk
salt og pepper
½ stksitron (saft)
1 ssgrovhakket frisk koriander (eller dill)
Slik gjør du:
  1. Kok pastaen 'al dente' i en stor gryte med fosskokende vann tilsatt salt. Behold litt pastavann. Mens pastaen koker kan du lage sausen.

    Pastasaus:

  2. Del cherrytomatene i to, finhakk hvitløk og grovhakk løken.
  3. Smelt smør i en stor panne og tilsett hvitløk og løk. Surr det hele i noen minutter til løken er blank.
  4. Tilsett vann og fløte, og gi det hele et raskt oppkok.
  5. Skjær røkelaksen i mindre biter og vårløk i tynne skiver. 
  6. Tilsett røkelaks, vårløk og cherrytomater. Smak til med salt, pepper og sitronsaft før servering.
  7. Ha sausen over pastaen.Topp med urter før servering. 

Kommentarer