Melanzane med aubergine og parmesan


 Melanzane med aubergine, parmesan og mozarella


Du trenger:
1 aubergine
1 ss malt paprika
matolje
salt og pepper 
basilikum


400 gr boks Mutti tomater
3 hvitløksfedd
1 ss tørket oregano
1 ts hvitvinseddik
1 ss eller 0,75 ss sukker 

3 ss smør
2 ss maisstivelse / maisenna
3, 5 dl melk
1/2 ts malt muskat
salt og pepper
en håndfull revet parmesan
ost / mozarella fersk til topping


  1. Forvarm ovnen til 225 grader
  2. del auberginen i tynne skiver
  3. bland olje med paprikapulver
  4. pensle auberginen på begge sider
  5. legg på bakepapir på stekebrett
  6. stek i ovnen i 15 minutter

Bruk stekepanne som tåler i stå i stekovnen
  1. Ha i olje i stekepanna
  2. Finhakk hvitløk og la den surre 
  3. Ha i Mutti knuste tomater
  4. Rør inn hvitvinseddik, oregano og sukker. 
  5. Kok til sausen tynker
  6. Smak til med salt og pepper

Bechamel saus
  1. Smelt sør i en kasserolle
  2. Tilsett maisenna
  3. Vips til klumfri og tilsett melk under omrøring
  4. Muskat og smak til med salt og pepper
  5. Kok sausen i ca 5 minutter
Legg opp i stekepannen
  1. Tomatsausen er der allerede
  2. Aubergine legges over
  3. Parmesan drysses
  4. Bechamel saus
  5. Mozarella til topping
  6. Oregano drysses
Stekes i ovnen i 15 - 20 minutter. Oppes med frisk basilikum. 


Kommentarer