Melanzane med aubergine, parmesan og mozarella
Du trenger:
1 aubergine
1 ss malt paprika
matolje
salt og pepper
basilikum
400 gr boks Mutti tomater
3 hvitløksfedd
1 ss tørket oregano
1 ts hvitvinseddik
1 ss eller 0,75 ss sukker
3 ss smør
2 ss maisstivelse / maisenna
3, 5 dl melk
1/2 ts malt muskat
salt og pepper
en håndfull revet parmesan
ost / mozarella fersk til topping
- Forvarm ovnen til 225 grader
- del auberginen i tynne skiver
- bland olje med paprikapulver
- pensle auberginen på begge sider
- legg på bakepapir på stekebrett
- stek i ovnen i 15 minutter
Bruk stekepanne som tåler i stå i stekovnen
- Ha i olje i stekepanna
- Finhakk hvitløk og la den surre
- Ha i Mutti knuste tomater
- Rør inn hvitvinseddik, oregano og sukker.
- Kok til sausen tynker
- Smak til med salt og pepper
Bechamel saus
- Smelt sør i en kasserolle
- Tilsett maisenna
- Vips til klumfri og tilsett melk under omrøring
- Muskat og smak til med salt og pepper
- Kok sausen i ca 5 minutter
Legg opp i stekepannen
- Tomatsausen er der allerede
- Aubergine legges over
- Parmesan drysses
- Bechamel saus
- Mozarella til topping
- Oregano drysses
Stekes i ovnen i 15 - 20 minutter. Oppes med frisk basilikum.
Kommentarer
Legg inn en kommentar