Enkel Glühwein
Vi smakte glühwein første gang under et besøk på Munchens julemarked. Det gav mersmak og en inspirasjon om å velge noe annet enn norske gløgg. Gluhwein enten med tysk eller norsk skrivemåte.
Du trenger:
Fra vår egen kokebok
- 2 dl vann
- 6 dl rødvin
- Skallet av en appelsin
- Saften av en appelsin
- 4 stk stjerneanis
- 2 kanelstenger
- 4 ss sukker
- 3 ss flytende honning
Glühwein a la Jonas Junge - en av Norges bartendere
Glühwein a la Jonas
Per 1 flaske rødvin
2 kanelstenger
5 hele nellik
Juice av en sitron
Juice av 1 appelsin
100 - 200 gram sukker ( avhengig av hvor søt du vil ha drikken)
2 dl søt sherry
4 dl Zacapa rom
Knekk kanelstengene i 2 og knus nelliken i en kasserolle. Sett på medium varme. Vent et par minutter, når det begynner å lukte godt, heller du over rødvin, sitron- og appelsinjuice. La dette simre i 5 - 10 minutter. Siles over i en ny kasserolle. Tilsett sherry, rom og sukker til ønsket sødme. Server med rosiner, nøtter og en appelsinskive.
Kommentarer
Legg inn en kommentar