Glühwein

 



Enkel Glühwein

Vi smakte glühwein første gang under et besøk på Munchens julemarked. Det gav mersmak og en inspirasjon om å velge noe annet enn den norske gløggen!


Du trenger:

Fra vår egen kokebok
  • 2 dl vann
  • 6 dl rødvin
  • Skallet av en appelsin
  • Saften av en appelsin
  • 4 stk stjerneanis
  • 2 kanelstenger
  • 4 ss sukker
  • 3 ss flytende honning

  • 2 flasker rødvin
  • 2 kopper vann
  • 150 gram sukker
  • 6 stk nellikspiker
  • 2 appelsiner
  • 3 kanelstenger

  • Ha vann og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er oppløst. Tilsett vin, nellik, kanel og appelsinbåter.
  • Varm opp til ca 70 grader. Alkohol fordamper ved 72 grader - flere oppskrifter har for høy temperatur!
  • Hva med å feste nellikspiker til appelsinskall? Lettere å fikse opp igjen 

  • Hentet fra https://xn--sterrikespesialisten-9bc.no/gluhwein/

Glühwein a la Jonas Junge - en av Norges bartendere



Glühwein a la Jonas

Per 1 flaske rødvin

2 kanelstenger

5 hele nellik

Juice av en sitron

Juice av 1 appelsin

100 - 200 gram sukker ( avhengig av hvor søt du vil ha drikken)

2 dl søt sherry

4 dl Zacapa rom 

Knekk kanelstengene i 2 og knus nelliken i en kasserolle. Sett på medium varme. Vent et par minutter, når det begynner å lukte godt, heller du over rødvin, sitron- og appelsinjuice. La dette simre i 5 - 10 minutter. Siles over i en ny kasserolle. Tilsett sherry, rom og sukker til ønsket sødme. Server med rosiner, nøtter og en appelsinskive. 


Fra Aperitif.no 

Kommentarer