Biff Stroganoff er en signaturrett som tilskrives kokken til fyrst Stroganoff sent 1700-tallet eller tidlig 1800-tallet i Russland. Virkelig god middag.
Du trenger til 4 personer:
- 500 gram biff strimler
- 250 gram sopp / aroma eller champignon
- 1 gul løk i strimler
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts tomatpure
- 1 ts Dijon sennep
- 1 ss buljong og kraft
- 1 ts hvitvins eddik
- 3 dl kremfløte
- 1 håndfull bladpersille
- 1 dl vann
Selv synes vi det beriker gryteretten hvis du tilsetter en rød eller gul paprika
- Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek til det får fin stekeflate. Ta av og sett til side.
- Fres sopp, hvitløk og løk
- Tilsett tomatpure, Dijon sennep, kraft, eddik og vann
- Tilsett fløte og la det koke ca 10 minutter til fløten blir kremet
- Legg i biffen og la det surre 1 minutt før du tilsetter bladpersille
Server med kokt ris eller poteter
Kommentarer
Legg inn en kommentar