Biff Stroganoff


 

Biff Stroganoff er en signaturrett som tilskrives kokken til fyrst Stroganoff sent 1700-tallet eller tidlig 1800-tallet i Russland. Virkelig god middag. 

Du trenger til 4 personer: 

  • 500 gram biff strimler
  • 250 gram sopp / aroma eller champignon
  • 1 gul løk i strimler
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts tomatpure
  • 1 ts Dijon sennep
  • 1 ss buljong og kraft
  • 1 ts hvitvins eddik
  • 3 dl kremfløte
  • 1 håndfull bladpersille
  • 1 dl vann
Selv synes vi det beriker gryteretten hvis du tilsetter en rød eller gul paprika


Slik gjør du:

  • Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek til det får fin stekeflate. Ta av og sett til side.
  •  Fres sopp, hvitløk og løk
  • Tilsett tomatpure, Dijon sennep, kraft, eddik og vann
  • Tilsett fløte og la det koke ca 10 minutter til fløten blir kremet
  • Legg i biffen og la det surre 1 minutt før du tilsetter bladpersille
Server med kokt ris eller poteter





Kommentarer