Minestronesuppe
Jeg har satt sammen oppskriften fra ulike kilder:
Sammen med Minestrone, lagde jeg focaccia etter en oppskrift som Lise Finckenhagen publiserte i et sommerbilag til VG. I denne utgaven av Focaccia la jeg på Siliana og pepperoni sammen med flaksalt før heving i bakeform. Gjør seg også godt med soltørkede tomater.
Du trenger:
- 1,5 - 2 kg oksehaler
- Smør / rapsolje til stekning
- 3 - 4 Skalker med parmesanost - jeg fyser parmesan skalker etter hvert som jeg får det fra andre matretter og henter disse fram til denne suppen
- 2 - 3 hvitløks fedd - delt i to
- 1 stk løk - delt i båter
- 2 - 3 stk gulrøtter - delt i biter
- 2 stk laurbærblader - vurder flere laurbærblader.
- 2 liter vann - selv må jeg spe på med mer vann under kokingen. Pass på at det ikke blir for mye vann underveis. Jeg må bruke ca 0,5 - 0,75 - 1,2 liter i tillegg. Dette avhenger av hvor mye varme du bruker mens kraften koker seg ferdig.
- Pepper - varierer fra 1 ts - 1 ss
- Salt - 2 ts
- 2 ts tørket timian
- brebladet persille
Grønnsaker som du trenger etter at kraften er kokt:
- 1 - 2 stk purre
- 2 - 3 stk gulrot
- 0,5 stk sellerirot
- 2 - 3 stk sjalottløk
- 2 - 3 ss tomatpure
- 2 ts sukker
- 1 stk persillerot
- kjøtt fra oksehalene
- salt & pepper
- persille / bredbladet persille
Ministronesuppe The Slow Way
Lage kraft
- Stek oksehalene brune på alle sider. Glakokken anbefaler å grille oksehalene på max i stekeovnen. Skylle halene på begge sider. Grill en pen overflate på begge sider. Ha de over i en stor kjele
- Tilsett vann - 2 liter
- Tilsett laurbærblad, gulrot, løk, bredbladet persille, hvitløk, timian
- La det koke under lokk på svak varme i 3 - 4 timer
- Plukk ut oksehalene
- Plukk ut restene av parmesanost skalkene - kastes
- Sil av kraften
- Ta vare på grønnsaker og krydder i en bolle - mos med stavmikser til neste steg
Lage suppe
- Start med kraften
- Tilsett oppdelt gulrot, sellerirot, persillerot og løk - la koke på svak varme i 15 minutter
- Tilsett purreløk i skiver, tomatpure, sukker, oksehalekjøtt
- Tilsett de moste grønnsakene / krydder fra kraftkokingen - se / smak hvor mye du trenger
- La koke i 10 minutter på svak varme
Serveres varm med focaccia, vin, vann sammen med gode venner og familie
Kommentarer
Legg inn en kommentar