Minestrone suppe - ekte slow food

 Minestronesuppe

Jeg har satt sammen oppskriften fra ulike kilder:
Sammen med Minestrone, lagde jeg focaccia etter en oppskrift som Lise Finckenhagen publiserte i et sommerbilag til VG. I denne utgaven av Focaccia la jeg på Siliana og pepperoni sammen med flaksalt før heving i bakeform. Gjør seg også godt med soltørkede tomater.

Du trenger:
  • 1,5 - 2 kg oksehaler
  • Smør / rapsolje til stekning
  • 3 - 4 Skalker med parmesanost - jeg fyser parmesan skalker etter hvert som jeg får det fra andre matretter og henter disse fram til denne suppen
  • 2 - 3 hvitløks fedd - delt i to
  • 1 stk løk - delt i båter
  • 2 - 3 stk gulrøtter - delt i biter
  • 2 stk laurbærblader - vurder flere laurbærblader. 
  • 2 liter vann - selv må jeg spe på med mer vann under kokingen. Pass på at det ikke blir for mye vann underveis. Jeg må bruke ca 0,5  - 0,75 - 1,2 liter i tillegg. Dette avhenger av hvor mye varme du bruker mens kraften koker seg ferdig.
  • Pepper - varierer fra 1 ts - 1 ss
  • Salt - 2 ts 
  • 2 ts tørket timian
  • brebladet persille
Grønnsaker som du trenger etter at kraften er kokt:
  • 1 - 2 stk purre
  • 2 - 3 stk gulrot
  • 0,5 stk sellerirot
  • 2 - 3 stk sjalottløk
  • 2 - 3 ss tomatpure
  • 2 ts sukker
  • 1 stk persillerot
  • kjøtt fra oksehalene
  • salt & pepper
  • persille / bredbladet persille

Ministronesuppe The Slow Way

Lage kraft
  • Stek oksehalene brune på alle sider. Glakokken anbefaler å grille oksehalene på max i stekeovnen. Skylle halene på begge sider. Grill en pen overflate på begge sider. Ha de over i en stor kjele
  • Tilsett vann - 2 liter
  • Tilsett laurbærblad, gulrot, løk, bredbladet persille, hvitløk, timian
  • La det koke under lokk på svak varme i 3 - 4 timer
  • Plukk ut oksehalene
  • Plukk ut restene av parmesanost skalkene - kastes
  • Sil av kraften
  • Ta vare på grønnsaker og krydder i en bolle - mos med stavmikser til neste steg
Lage suppe
  • Start med kraften
  • Tilsett oppdelt gulrot, sellerirot, persillerot og løk - la koke på svak varme i 15 minutter
  • Tilsett purreløk i skiver, tomatpure, sukker, oksehalekjøtt
  • Tilsett de moste grønnsakene / krydder fra kraftkokingen - se / smak hvor mye du trenger
  • La koke i 10 minutter på svak varme
Serveres varm med focaccia, vin, vann sammen med gode venner og familie




Kommentarer